Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στους τύπους δέρματος

Μέθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τύπων δέρματος.

Φυσιολογικό δέρμα : Το φυσιολογικό δέρμα είναι ένα πλεονέκτημα από μόνο του, καθώς χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ή τουλάχιστον από τη σπάνια εμφάνιση προβλημάτων.

Λιπαρό δέρμα

  • Πλεονεκτήματα : Είναι δέρμα ανθεκτικό στις εξωτερικές επιδράσεις διότι προστατεύεται από τη μαλακτική ενέργεια του σμήγματος. Έτσι, δύσκολα αφυδατώνεται και σπάνια παρουσιάζει γραμμώσεις. Στην αντοχή του συμβάλλει επίσης το μεγάλο πάχος της επιδερμίδας καθώς και το γεγονός ότι ιδρώνει εύκολα και έτσι προστατεύεται από την υπερθέρμανση. Δεν ερεθίζεται από την ηλιοθεραπεία, ιδιαίτερα όταν το άτομο είναι μελαχρινό. Σπάνια παρατηρείται ευρυαγγεία, επειδή λόγω του πάχους του παρουσιάζει αδιαφάνεια και είναι δύσκολο να διακριθεί όταν αναπτυχθεί.
  • Μειονεκτήματα : Έχει γενικά αντιαισθητική εμφάνιση. Γυαλίζει, είναι ανώμαλο, έχει μαύρα στίγματα, παρουσιάζει συνήθως σπυράκια, λερώνεται εύκολα, είναι αδιαφανές και ελαφρά μαλθακό. Όταν εμφανιστούν ρυτίδες είναι αραιές, αλλά πολύ έντονες εξαιτίας του μεγάλου πάχους της επιδερμίδας. Το μακιγιάζ δεν έχει διάρκεια, γιατί τα προϊόντα του διαλύονται μέσα στο σμήγμα. Συχνά παρουσιάζει αλκαλικό ph που είναι αιτία ανάπτυξης μικροβίων που θα οδηγήσουν στην δημιουργία ακμής.

Ξηρό δέρμα

  • Πλεονεκτήματα : Σε σχέση με το λιπαρό έχει συνήθως καλύτερη εμφάνιση, όταν αναπτυχθούν ρυτίδες είναι σχετικά μικρού βάθους, δεν ιδρώνει εύκολα και το μακιγιάζ έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, μολύνεται σπάνια.
  • Μειονεκτήματα : Είναι μικρής αντοχής και προσβάλλεται εύκολα από τον αέρα, τον ήλιο και άλλα εξωτερικά ερεθίσματα, γι ‘αυτό αφυδατώνεται εύκολα. Εξαιτίας της έλλειψης σμήγματος και ιδρώτα είναι ευαίσθητο στη θερμότητα. Παρατηρείται πολλές φορές ευαισθησία στις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου και συχνά παρουσιάζει ευρυαγγεία.

Μεικτό δέρμα : Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που συναντώνται σε αυτό το δέρμα εξαρτώνται από τον τύπο δέρματος των περιοχών που το αποτελούν. Το κυριότερο πρόβλημα όμως, είναι η λανθασμένη εκτίμηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους. Συχνά η ύπαρξη δεύτερου τύπου δέρματος παραβλέπεται, με αποτέλεσμα να επιλέγεται ενιαία αντιμετώπιση και φυσικά λανθασμένη για κάποια περιοχή του προσώπου.

Περισσότερα άρθρα

Μάσκα προσώπου με λάχανο
Ετοιμάστε μία μάσκα προσώπου με λάχανο για λιπαρά δέρματα.
Διαβάστε
Λάδια μασάζ για το πρόσωπο
Μασάζ με αιθέρια έλαια για την περιποίηση του προσώπου.
Διαβάστε
Χείλη που ξεφλουδίζουν
Παρατηρείτε περισσότερο τους χειμερινούς μήνες, αλλά και το καλοκαίρι λόγω της αφυδάτωσης. Σε άλλους πάλι, είναι γενικευμένη κατάσταση καθ’ όλη...
Διαβάστε
Όσες σκιές, τόσα lip gloss
Δημιουργήστε μόνες σας τις δικές σας αποχρώσεις lip gloss
Διαβάστε
Επιλογή σωστού χρώματος make up
Δοκιμάστε το πριν το επιλέξετε
Διαβάστε
Κρέμες προσώπου - Κατηγορίες
Οι κρέμες προσώπου με βάση τα συστατικά που περιέχουν και την επίδραση που έχουν στο δέρμα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες...
Διαβάστε
Καλλυντικά απλού καθαρισμού δέρματος
Η χρήση αυτών των καλλυντικών αποσκοπεί στην απομάκρυνση από την επιφάνεια του δέρματος κάθε ανεπιθύμητης ουσίας, όπως είναι το μακιγιάζ,...
Διαβάστε
Καταστάσεις Δέρματος
Εκτός από τον τύπο που χαρακτηρίζει ένα δέρμα, υπάρχει και η κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεται κατά περιόδους.
Διαβάστε
Οι τύποι του δέρματος και τα χαρακτηριστικά τους.
Μάθετε τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών τύπων δέρματος
Διαβάστε
Copyright © 2014-2024 BeautyArt.gr. All Rights Reserved
Κατασκεύη Ιστοσελίδων AtMedia.gr