Συνταγές για γυναικεία προβλήματα

Μάθετε τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τις γυναίκες με την βοήθεια των αιθέριων ελαίων.

Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο. Προετοιμάστε λάδι για μασάζ με 50 ml πυκνού ελαίου και 10 σταγόνες έλαιο φασκόμηλου, 10nσταγόνες έλαιο γερανιού, 5 σταγόνες έλαιο μαντζουράνα. Κάντε μασάζ με αυτό στηνnκοιλιά, τους μηρούς και τα χαμηλά σημεία της ράχης. Μπορείτε επίσης να πάρετε 3nφορές την ημέρα από 1 σταγόνα έλαιο φασκόμηλου σε ένα ποτήρι με νερό και μέλι. Για το μπάνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα : 6 σταγόνες έλαιο δενδρολίβανου, 4 σταγόνες έλαιο Juniperus oxycedrus και 2nσταγόνες έλαιο γερανιού διαλυμένα σε 3 κουταλιές υγρό μέλι.

Ανωμαλίες κύκλου. Για μασάζ σε κοιλιά και πλάτη : 50ml πυκνούnελαίου μαζί με 10 σταγόνες έλαιο φασκόμηλου και 5 σταγόνες έλαιο ρόφου.

Δυσμηνόρροια. Την πρώτη μέρα δυσμηνόρροιας προσθέστε 2 σταγόνεςnέλαιο φασκόμηλου σε μία κουταλιά μέλι διαλυμένη σε χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 3nφορές την ημέρα. Ως εναλλακτικό ετοιμάστε λάδι για μασάζ αποτελούμενο από 97% πυκνού λαδιού και 3% έλαιοnφασκόμηλου. Κάντε μασάζ σε κοιλιά και ράχη.

Αμηνόρροια. Ετοιμάστε ένα λάδι για μασάζ ή για μπάνιο με τις ακόλουθες αναλογίες σε ίσηnαναλογία : Φασκόμηλο, μαντζουράνα, ρίγανη και βασιλικός.

Πολυμηνόρροια. Λάδι γιαnμασάζ : 50ml λάδι Jojoba μαζίnμε 10 σταγόνες έλαιο κυπαρισσιού και 5 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Για κομπρέσα : 3 σταγόνες έλαιοnκυπαρισσιού, 2 σταγόνες έλαιο λιβανιού και 1 σταγόνα έλαιο ρόδου σ’ ένα λίτροnνερό. Για πλύσεις : Από 3 σταγόνες έλαιο Juniperus oxycedrus και έλαιο κυπαρισσιού, διαλυμένα σε 2 κουταλιές μέλι.

Εγκυμοσύνη. Αρκετά έλαια απαγορεύονται κατά τη διάρκεια τηςnεγκυμοσύνης. Πρόκειται για τα εξής : μαντζουράνα, μύρο, ρίγανη, μαϊντανός,φασκόμηλο, θυμάρι, ύσσωπος, κανέλλα.

Οι ενοχλήσεις των πρώτων μηνών μπορούν να αποφευχθούν με εισπνοή αιθέριου ελαίου λεβάντας.

Για μασάζ και αρωματικά μπάνια ενδείκνυται τα έλαια γερανιού, λεβάντας και τριαντάφυλλου.

Για τα πόδια που πονούν και για το πρήξιμο συνιστώνται ποδόλουτρα με βάση το έλαιο γερανιού καιnδενδρολίβανου σε ίσα μέρη.

Οι πόνοι στη μέση αποφεύγονται με μασάζ με το ακόλουθο μίγμα : 97% λάδι Jojoba και 3% έλαιο λεβάντας.

Τοκετός. Για να δυναμώσει η μήτρα αρχίστε 4 με 6 εβδομάδες πριν τον τοκετό να κάνετεnλουτρά με βάση το έλαιο φασκόμηλου (10 σταγόνες διαλυμένες σε 3 κουταλιές μέλι για κάθε μπάνιο).

Το έλαιο γιασεμί διαλυμένοnσε πυκνό λάδι χαλαρώνει, ηρεμεί και βοηθά τον τοκετό.

Για την αποφυγή των πόνων του τοκετού ενδείκνυνται τα έλαια των : γεράνι, λεβάντα,nφασκόμηλο.

Την ώρα του τοκετού η συσκευή διάχυσης με έλαιο γιασεμί ή τριαντάφυλλουnδημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μαμά.

Απογαλακτισμός. Ετοιμάστε 2 φορές την ημέρα 1 - 2 σταγόνες έλαιο φασκόμηλου σ’ ένα ποτήρι νερό με μέλι. Η θεραπεία να μην υπερβεί τις 2 - 3 εβδομάδες.

Φλεγμαίνουσες θηλές. Σε 2ml αμυγδαλέλαιο βάλτε 2 σταγόνες έλαιο τριανταφυλλιάς και επαλείψτε τις θηλές μεnτο μείγμα. Επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα.

Για το μικρό στήθος. Τα έλαια γερανιού και Ylang - Ylang περιέχουνnπολλές φυτικές ορμόνες που μοιάζουν πολύ στη δράση τους με τις ανθρώπινες.nΜέγιστο αποτέλεσμα έχει μασάζ με μείγμα από 100ml λάδι Jojoba,20 σταγόνες έλαιο γερανιού και 30 σταγόνες έλαιο Ylang - Ylang. Κάντεnμασάζ 2 φορές την ημέρα.

Για υπερβολικά μεγάλο στήθος. Ετοιμάστε ένα λάδι για μασάζ με 100ml λάδι Jojoba, 20 σταγόνες έλαιο Juniperus oxycedrus, 20 σταγόνες έλαιο κυπαρισσιού και 10 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Μασάζ 2 φορές την ημέρα.

Ψυχρότητα. Τα έλαια που δρουν στη γυναικεία σεξουαλικότηταnείναι τα παρακάτω : έλαιο τριαντάφυλλου, γιασεμί, Ylang - Ylang. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρώματα, έλαιο μπάνιου για μασάζ ή για συσκευές διάχυσης.

Κλιμακτήριος. Για να εδραιωθεί η ορμονική ισορροπία αυτής τηςnπεριόδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ακόλουθα έλαια : Foeniculum nulgare, γεράνι,χαμομήλι, φασκόμηλο, τριαντάφυλλο, κυπαρίσσι. Προσθέστε τα έλαια σε νερό για μπάνιο ή χρησιμοποιήστε τα για μασάζ.

Κυτταρίτιδα. Ως ενισχυτική θεραπεία ετοιμάστε μείγμα για μασάζnμε 50ml έλαιο Jojoba,50ml έλαιο Arnica, 15 σταγόνες έλαιο κυπαρισσιού, 15 σταγόνες έλαιο ξύλου Juniperus oxycedrus, 10 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού και 10 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Μασάζ 2 φορές τηνnημέρα.

Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προστιθέμενο σε νερό πριν τη χρήση ώστε να γαλακτωματοποιηθεί το νερό με τα αιθέρια έλαια και τα πυκνά λάδια.

Περισσότερα άρθρα

Αποθήκευση των αιθέριων ελαίων
Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τα αιθέρια έλαια.
Διαβάστε
Λάδια μασάζ για το πρόσωπο
Μασάζ με αιθέρια έλαια για την περιποίηση του προσώπου.
Διαβάστε
Τονωτικές λοσιόν για το πρόσωπο
Μάθετε να ετοιμάζετε τονωτικές λοσιόν για το πρόσωπό σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για το πρόσωπο σε ατμόλουτρα
Μάθετε να κάνετε ατμόλουτρα ανάλογα με τον τύπο δέρματος του προσώπου σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για το πρόσωπο σε μάσκες
Μάθετε να ετοιμάζετε μάσκες για το πρόσωπό σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για το πρόσωπο σε λάδια
Μάθετε να ετοιμάζετε λάδια ανάλογα με τον τύπο δέρματος του προσώπου σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για τα μαλλιά - μάσκες
Μάθετε να ετοιμάζετε διαφόρων ειδών μάσκες για τα μαλλιά με τη χρήση αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για τα μαλλιά
Δείτε ποιά έλαια ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών.
Διαβάστε
Συνταγές για το σώμα σε λουτρά
Ετοιμάστε λουτρά για το σώμα και άλατα με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Copyright © 2014-2024 BeautyArt.gr. All Rights Reserved
Κατασκεύη Ιστοσελίδων AtMedia.gr