Συνταγές για κοινές ενοχλήσεις

Μάθετε τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων κοινών ενοχλήσεων με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.

Αιμορραγίες μύτης. Για να σταματήσετε την επίσταξη ετοιμάστε έναnδιάλυμα με 2% - 3% έλαιο λεμονιού σε νερό. Ανακατέψτε καλά και αφού βυθίσετεnμια γάζα στο μείγμα, τυλίξτε τη σε ρολό και βάλτε τη στο ρουθούνι πουnαιμορραγεί.

Αϋπνία. Βάλτε κοντά στη μύτη μερικές σταγόνες ελαίουnλεβάντας και ανάψτε το φως στην κρεβατοκάμαρα ένα τέταρτο πριν πάτε για ύπνο.nΘα βρεθείτε σε μία ατμόσφαιρα καθαρή και γαλήνια που θα σας προδιαθέτει ναnκοιμηθείτε. Μπορείτε ακόμη να κάνετε ένα μπάνιο με βάση το έλαιο της λεβάντας.

Διανοητική κούραση. Βάλτε σε ειδική συσκευή καύσης από 3 σταγόνες έλαιοnδενδρολίβανου, cajeput, salvia sclarea,nθα αισθανθείτε αμέσως διαύγεια και ζωντάνια.

Δυσεντερία λόγω ταξιδιού. Τρεις μέρες πριν την αναχώρηση και κατά τη διάρκειαnτου ταξιδιού πάρτε το πρωί 1 – 2 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου σε χλιαρό νερό καιnμέλι και το βράδυ 1 - 2 σταγόνες θρούμπι (satureira montana).

Εγκαύματα. Έλαιο λεβάντας, όπως και στα τσιμπήματα.nΕλαττώνεται ο πόνος και δεν σχηματίζονται φουσκάλες.

Εγκαύματα από τον ήλιο. Βοηθάει κυρίως το έλαιο λεβάντας όπως και στα κοινάnεγκαύματα. Ανακατέψτε 20 σταγόνες έλαιο λεβάντας με 25ml λάδι Jojoba και 25ml λάδιnαλόης, μετά επιθέστε το μείγμα με προσοχή στις πληγές. Σε περίπτωση βαριώνnεγκαυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας έλαιο λεβάντας. Επίσης το έλαιοnλεβάντας (5 - 10 σταγόνες) σε λίγο χλιαρό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιαnψεκασμούς.

Έλλειψη όρεξης. Πριν από τα γεύματα πάρτε μία σταγόνα έλαιοnπεργαμόντου σε μισό ποτήρι νερό στο οποίο έχετε προσθέσει και μέλι. Επαναλάβετεnτη θεραπεία τρεις φορές την ημέρα για τρεις εβδομάδες.

Εντομοαπωθητικό. Σε συσκευή διάχυσης βάλτε έλαιο ευκαλύπτου καιnγαρύφαλλου. Λάδι για το σώμα :nΣε 100ml λάδι Jojobanρίξτε από15 σταγόνες έλαιο λεβάντας, έλαιο λεμονιού, έλαιο γαρύφαλλου και έλαιοnξύλου κέδρου.

Εξάρτηση από τη νικοτίνη. Πάρτε τρεις φορές την ημέρα 1 σταγόνα ελαίου sassafras σε ένα ποτήρι νερό με μέλι. Συνεχίστε για 3 με 4nεβδομάδες. Μετά προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα δείτε ότι θα είναιnπιο εύκολο.

Εξασθένηση ανοσοποιητικού. Λάδι για μασάζ με 50ml λάδιjojoba, 15nσταγόνες έλαιο λεβάντας και 5 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Κάντε μασάζ 1 με 2 φορέςnτη μέρα.

Καούρες στομάχου. Η συνταγή σε αυτήν την περίπτωση είναι έλαιοnσανταλόξυλου. Ρίξτε σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και μέλι 1 - 2 σταγόνες έλαιοnσανταλόξυλου και πιείτε με μικρές γουλιές.

Καταρροή. Ετοιμάστε μείγμα με 1 σταγόνα έλαιο μέντας και 1nσταγόνα έλαιο finocchio σε ένα ποτήρι χλιαρόnνερό. Πιείτε το με μικρές γουλιές. Μετά κάντε ένα μπάνιο με βάση 4 σταγόνεςnέλαιο ξύλου juniperus, 3 σταγόνες έλαιο finocchio καιn3 σταγόνες έλαιο δενδρολίβανου με 3 κουταλιές μέλι. Τα αποτελέσματα θα είναιnάμεσα.

Κενά μνήμης. Χρησιμοποιήστε συσκευή διάχυσης με 5 σταγόνες έλαιοnδενδρολίβανου και 5 σταγόνες έλαιο βασιλικού. Με αυτό το μείγμα σε 3 εβδομάδεςnθα νοιώσετε διαφορά.

Κρυολογήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρήσιμες οι συσκευέςnδιάχυσης. Βάλτε κοντά στη μύτη 3 σταγόνες έλαιο μέντας, 5 σταγόνες έλαιοnευκαλύπτού και 2 σταγόνες έλαιο θυμαριού. Ετοιμάστε επίσης ένα βάλσαμο γιαnεπάλειψη στο στήθος με 20g πυκνού ελαίου, 4g κηρού μελισσών και 15 - 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου.nΌλα τα συστατικά με εξαίρεση τα αιθέρια έλαια, λειώνουν στους 70οC. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια στο μείγμα αφού κρυώσει.nΆλλος τρόπος προστασίας κατά τωνnκρυολογημάτων : Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια cajeput καιnχαμομηλιού. Ενστάξτε στα ρουθούνια αρκετές φορές την ημέρα.

Ναυτία. Σε ένα χαρτομάντιλο ρίξτε 2 - 3 σταγόνες λεβάντας ήnμέντας πιπερίτα και εισπνεύσετε ανά διαστήματα.

Πονοκέφαλος. Μία σταγόνα έλαιο μέντας ή cajeput στονnαριστερό ή στον δεξιό κρόταφο. Μπορείτε επίσης να βάλτε μερικές σταγόνες αυτώνnτων αιθέριων ελαίων σε ένα χαρτομάντιλο και να εισπνέετε συχνά. Μία άλλη δυνατότητα είναι κρύεςnκομπρέσες για το μέτωπο. Προσθέστε 3 σταγόνες έλαιο λεβάντας σε ένα λίτρο κρύοnνερό, βρέξτε μία κομπρέσα και επιθέστε τη στο μέτωπο. Επαναλάβετε αρκετέςnφορές.

Πυρετός. Κομπρέσες στα πόδια εμποτισμένες με 4 - 5 σταγόνεςnέλαιο ευκαλύπτου.

Ρευματικοί πόνοι. Ετοιμάστε λάδι για μασάζ με 100ml λάδι jojoba, 20nσταγόνες έλαιο δενδρολίβανου, 10 σταγόνες έλαιο γαρύφαλλου και 5 σταγόνες έλαιοnπιπεριού.

Τσιμπήματα εντόμων. Αμέσως μετά το τσίμπημα έλαιο λεβάντας στο σημείοnτου τσιμπήματος εμποδίζει τον πόνο και τη φλεγμονή.

Υπερβολικό βάρος. Το έλαιο juniperusnκαι λεμονιού ευνοούν την αποτοξίνωση του οργανισμού. 2 - 3 φορές την εβδομάδαnκάντε μπάνιο με νερό σε θερμοκρασία σώματος, στο οποίο έχετε προσθέσει 5nσταγόνες των δύο αιθέριων ελαίων και τρεις κουταλιές μέλι. Επιπλέονnπροετοιμάστε έλαιο για μασάζ με 100ml λάδι jojoba, 25 σταγόνες έλαιο ξηλώματος juniperus και 25 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Κάντε μασάζ σταnπροβληματικά σημεία.

Υψηλή πίεση. Αποτελεσματικά είναι τα λουτρά με βάση τα ακόλουθαnαιθέρια έλαια : 6 σταγόνες έλαιο λεβάντας, 2 σταγόνες έλαιο μαντζουράνας και 2nσταγόνες ylang - ylang με 3nκουταλιές μέλι. Η θερμοκρασία του νερού να μην ξεπερνά τους 37οC.

Φλεγμαίνουσες αμυγδαλές. Ετοιμάστε ένα διάλυμα για γαργαρισμούς με 2/5 bergamotto, 2/5 έλαιο θύμου και 1/5 έλαιο tea - tree. Βάλτε 2nσταγόνες του μείγματος σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, ανακατέψτε καλά καιnχρησιμοποιήστε το πολλές φορές την ημέρα για γαργάρες.

Περισσότερα άρθρα

Αποθήκευση των αιθέριων ελαίων
Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τα αιθέρια έλαια.
Διαβάστε
Λάδια μασάζ για το πρόσωπο
Μασάζ με αιθέρια έλαια για την περιποίηση του προσώπου.
Διαβάστε
Τονωτικές λοσιόν για το πρόσωπο
Μάθετε να ετοιμάζετε τονωτικές λοσιόν για το πρόσωπό σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για το πρόσωπο σε ατμόλουτρα
Μάθετε να κάνετε ατμόλουτρα ανάλογα με τον τύπο δέρματος του προσώπου σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για το πρόσωπο σε μάσκες
Μάθετε να ετοιμάζετε μάσκες για το πρόσωπό σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για το πρόσωπο σε λάδια
Μάθετε να ετοιμάζετε λάδια ανάλογα με τον τύπο δέρματος του προσώπου σας, με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για τα μαλλιά - μάσκες
Μάθετε να ετοιμάζετε διαφόρων ειδών μάσκες για τα μαλλιά με τη χρήση αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Συνταγές για τα μαλλιά
Δείτε ποιά έλαια ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών.
Διαβάστε
Συνταγές για το σώμα σε λουτρά
Ετοιμάστε λουτρά για το σώμα και άλατα με τη βοήθεια των αιθέριων ελαίων.
Διαβάστε
Copyright © 2014-2024 BeautyArt.gr. All Rights Reserved
Κατασκεύη Ιστοσελίδων AtMedia.gr